Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége

1077 Budapest, Király u. 93
+36-1-352-9804
info@falusiturizmus.hu

Pályázati lehetőség

A Földművelésügyi Minisztérium és a Magyar Turisztikai Ügynökség az elmúlt évekhez hasonlóan idén is az ökoturizmusban legjobban teljesítő szolgáltatókat keresi. A megújult pályázatnál azonban az élménykínálat kerül a középpontba.

 

Az Év Ökoturisztikai Élményének díjára az alábbi öt kategóriában pályázhatnak az üzemeltetők vagy a programok szervezői:

 -        Az év „együtt-élő” ökoturisztikai élménye – „Élmény a helyiekkel. Ebben a kategóriában azt az élményt keressük, amely a leginkább képes harmonikusan együtt élni a természeti környezettel és a helyi közösségekkel is.

-          Az év „családbarát” ökoturisztikai élménye – „Élmény a családnak”. Ebben a kategóriában a legfontosabb szempont az, hogy a turisztikai attrakció megvalósításával lehetővé váljon az, hogy több generáció közösen szerezhessen élményeket, és az infrastruktúra fejlesztése családbarát szempontok alapján történjen meg.

-          Az év „hozzáférhető”  ökoturisztikai élménye – „Élmény korlátok nélkül”. Ebben a kategóriában a kiemelt szempont a fizikai és infokommunikációs akadálymentesítés, illetve az attrakciók közvetlen elérhetősége.

-          Az év „érthető” ökoturisztikai élménye – „Élmény egyértelműen”. A következetes, informatív és közérthető tájékoztatás a kiemelt szempont ebben a kategóriában, illetve a többnyelvűség megfelelő megvalósítása.

-          Az év „digitális” ökoturisztikai élménye – „Digitális öko-élmény”. Ez a kategória a digitális világ kihívásainak megfelelő kezelését értékeli, a technológia kreatív és innovatív használata van a fókuszban, és olyan digitális élményeket keres, amelyek vagy motivál arra, hogy a természetbe induljon a belföldi utazó, vagy az ott átélt élményeket gazdagítja.

 

A pályázati felhívás és adatlap az alábbi linken érhető el:

https://mtu.gov.hu/cikkek/az-ev-okoturisztikai-elmenyet-keressuk-484

 

A pályázat beadási határideje: 2018.május 31.

Amennyiben felkeltette érdeklődését, kérjük pályázzanak az „Év ökoturisztikai élménye 2018” címre.