Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége

1077 Budapest, Király u. 93
+36-1-352-9804
info@falusiturizmus.hu

Magyar Kempingek Szakmai Szövetsége

Bemutatkozás


A hazai kempingturizmus fellendítéséért

A Magyar Kempingek Szakmai Szövetsége egyesület (MAX) 1992-ben a rendszerváltás után alakult, a 2004-ben történt megújulás után már az első évben 11 európai vásáron vett részt személyesen és megjelent az első magas színvonalú saját kiadvány is, ami a vendégek körében igen sikeres volt.
Megújult a Magyar Kempingszövetség honlapja a (www.camping.hu; www.campinghungary.eu;) és az egyes kempingekről szóló speciális információkon kívül magyarországi általános információkat is tartalmaz. Utóbbit a Magyar Turizmus Zrt. honlapjára való átlinkeléssel lehet elérni. A kempingturizmus szakmai szervezeteként a Magyar Kempingszövetség ellátja a tagkempingek személyes képviseletét az idegenforgalmi vásárokon, elkészíti a közös kiadványt, szakmai tanácsadást végez, érdekképviseleti feladatot is ellát. Emellett karbantartja a honlapot, melyhez a tagok jelszóval férhetnek hozzá, és aktualizálhatják azt.
A Magyar Kempingszövetség tagja az Európai Kempingszövetségnek (EFCO). 2005. októberében az EFCO Magyarországon, Budapesten tartotta közgyűlését, ami óriási megtiszteltetés volt a magyar kempingturizmusnak, de a magyar turizmusnak is. A közgyűlésének megrendezéséért és lebonyolításáért nagyon kedvező kritikát kapott a Magyar Kempingszövetség.
A szövetség elnöksége a Magyar Turisztikai Hivatal kérésére elkészítette a kempingekre vonatkozó besorolási javaslatait, melyeket hazai és nemzetközi szakmai tapasztalatok ismeretében állított össze. Ebben töröltünk több, felesleges adminisztrációval bosszantó kötöttséget. Javaslatokat tettünk az eddig nem létező ötcsillagos kemping besorolási kategória megalkotására is, melyet Európában már használnak. Javaslatainkat elfogadták, így valóban szakmai alapon – már nem a hotelturizmushoz szokott skatulyák alapján – összeállt az új besorolási rendelet tervezet.
Rövidesen be kívánjuk vezetni a kempingturizmusban is a minőségi díjat, melyben az odaítélés szempontjait és a lebonyolítás módját jelenleg alakítjuk ki tanácsadókkal kibővített elnökségi üléseken.
A Magyar Kempingszövetség büszke arra, hogy 2007. óta az Országos Idegenforgalmi Bizottságban tevékenykedhet, folyamatosan részt tud venni a magyar turizmus fejlődési struktúrájának a kempingturizmust is érintő döntéseiben és kapcsolatrendszerének kihasználásában. A magyar kempingturizmus aktív részvétele az Idegenforgalmi Bizottságban azt eredményezheti, hogy a magyar turizmus a kempingturizmus szegmensével kiegészítve átfogóbb egységet képviselhet a jelenleg csak hotelszobákra és ágyakra korlátozódott gyakorlat helyett.


Adatok

Magyar Kempingek Szakmai Szövetsége
Cím: 8360 Keszthely, Martinovics u. 1/b
Tel.: 30/939-8200, 83/314-422
E-mail: info@camping.hu
Web: www.camping.hu
Elnök: Dr.Réfi Antal