Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége

1077 Budapest, Király u. 93
+36-1-352-9804
info@falusiturizmus.hu

Korszerűsítik a turisztikai infrastruktúrát

Jász-Nagykun-Szolnok megyei város polgármesterének tájékoztatása alapján Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében nyert csaknem nyolcszázmillió forintból fejlesztenek Abádszalókon.


Balogh Gyula elmondta: 495 millió forintból korszerűsítik a turisztikai infrastruktúrát, ebből 400 millió forint jut Tisza-tó Strand fejlesztésére, 95 millió forint pedig az Abádszalók és Tiszabura közigazgatási területén levő hallépcső megújítására. 

A munkálatok várhatóan a jövő év elején kezdődnek és a főszezonra érnek véget. Szorosan kapcsolódik ehhez a csaknem 135 millió forintos Zöld város projekt, amely keretében egyebek mellett parkosítanak és egy sétányt alakítanak ki a közeljövőben.

A tájékoztatás szerint a város középületei is korszerűsödnek. Nyolcvanmillió forintból újul a gyermekorvosi rendelő és a védőnői szolgálat épülete. Több mint 48 millió forintból már megtörtént az abádszalóki önkormányzat tulajdonában lévő Kovács Mihály Általános Iskola, a Hat Szín Virág Óvoda és az Abádszalók Városi Önkormányzati Bölcsőde energetikai korszerűsítése. A telepített napelemes rendszer várhatóan az épületek teljes energiaellátást biztosítani fogja.

Forrás:turizmusonline.hu