Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége

1077 Budapest, Király u. 93
+36-1-352-9804
info@falusiturizmus.hu

Gasztronómiai verseny

A Gödöllő Környéki Regionális Turisztikai Egyesület (GKRTE) és a Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi-, Vendéglátóipari- és Idegenforgalmi  Kara (BGE-KVIK)  évadzáró, Dr. Ketter László Hagyományőrző Gasztronómiai Versenyét és szakmai konferenciáját  2016. december 06-án (kedden) 9.00 órától Budapesten, a BGE KVIK Oktató Kabinetjében és az intézmény II. emeletén lévő Dr Ketter László IV-es számú Előadóteremben (Budapest, V. kerület Alkotmány u. 9-11. szám alatt)  rendezi meg.

Benke László olimpiai bajnok mesterszakács szakmai irányításával működő zsűri ebben az évben a hazai hal - és vadételek – leves vagy előétel, főétel, éttermi meleg tészták – minősítését, értékelését, az „Első Magyar Fehérasztal Lovagrend” vándordíjának, illetve a verseny támogatói által felajánlott díjak odaítélését végzi.
A legkiválóbb csapat az Első Magyar Fehérasztal Lovagrend” vándordíját nyeri el. A szponzorok által felajánlott értékes díjakat a szakmai zsűri értékelését követően a verseny támogatói adják át a díjazottaknak.

A Dr. Ketter László Hagyományőrző Gasztronómiai Verseny ebben az évben a hazai hal - és vadételek témakörében, három kategóriában, 3-5 fős csapatok részére kerül meghirdetésre:

1) hagyományőrzők: civil szervezetek, önkormányzatok, intézmények képviselői

2) szakemberek: éttermek, vendéglők, szállodák szakemberei

3) vendéglátóipari szakmunkás-, szakközépiskolai tanulók, főiskolai- és egyetemi hallgatók

A szervezők a fenti kategóriákban várják a versenyzők jelentkezését legkésőbb 2016. október 15-ig a GKRTE 2100, Gödöllő, Patak tér 7. szám alatti posta címén vagy az Egyesület gkrte@vnet.hu e-mail címén.

Kérjük, hogy a versenyre jelentkezők a jelentkezési szándékuk közlésével egyidejűleg csatolják az általuk  összeállított levesek vagy előételek, főételek és éttermi meleg tészták megnevezését és az ételsor elkészítésének rövid leírását, receptúráját és anyaghányadát. A versenyzők maguk gondoskodnak az elkészítendő ételek alapanyagairól. Kérjük a versenyen részt venni kívánó csapatokat, hogy a versenyre 17 adag ételt készítsenek el.
Az ételek helyszínre történő szállítását és tálalását saját eszközeik felhasználásával végezzék.

További részletek, információk elérhetőek a GKRTE honlapján, IDE kattintva.