Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége

1077 Budapest, Király u. 93
+36-1-352-9804
info@falusiturizmus.hu

Gasztronómiai verseny

Gasztronómiai Versenyfelhívás és Szakmai Konferencia

Felhívás a Gödöllő Környéki Regionális Turisztikai Egyesület (GKRTE) és a Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kara (BGE-KVIK)
2017. december 07-én (csütörtök) 8:00-kor Budapesten tartandó
Dr. Ketter László Hagyományőrző
Gasztronómiai Versenyén történő részvételre, melyet a BGE-KVIK Oktató Kabinetjében (V. kerület Alkotmány utca 9-11. szám alatt) tartanak meg.

Tájékoztatjuk Önöket arról, hogy a GKRTE és a BGE-KVIK évadzáró,
Dr. Ketter László
szakmai konferenciáját
2017. december 07-én (csütörtökön) 8:00 órától Budapesten (V. kerület Alkotmány utca 9-11. szám alatt) az intézmény II. emeletén lévő Dr. Ketter László IV-es számú Előadóteremben rendezi meg.

Részvétel, csak előzetes bejelentkezés esetén.

 

A Dr. Ketter László Hagyományőrző Gasztronómiai Verseny ebben az évben a helyi alapanyagok felhasználásával készült tájjellegű ételek témakörében, három kategóriában, 3-5 fős csapatok részére kerül meghirdetésre:

  1. hagyományőrzők: civil szervezetek, önkormányzatok, intézmények képviselői

  2. szakemberek: éttermek, vendéglők, szállodák szakemberei

  3. vendéglátóipari szakmunkás -, szakközépiskolai tanulók, főiskolai - és egyetemi hallgatók

 

A szervezők a fenti kategóriáknak megfelelően várják a versenyzők jelentkezését legkésőbb 2017. október 15-ig a GKRTE 2100 Gödöllő, Patak tér 7. szám alatti posta címén vagy az Egyesület gkrte@vnet.hu e-mail címén.

 

Kérjük, hogy a versenyre jelentkezők a jelentkezési szándékuk közlésével egyidejűleg csatolják az általuk összeállított levesek vagy előételek, főételek és éttermi meleg tészták megnevezését és az ételsor elkészítésének rövid leírását, anyaghányadát és receptúráját. A versenyzők maguk gondoskodnak az elkészítendő ételek alapanyagairól.

Kérjük a versenyen részt venni kívánó csapatokat, hogy a versenyre 17 adag ételt készítsenek el. Az ételek helyszínre történő szállítását és tálalását saját eszközeik felhasználásával végezzék.

 

Amennyiben a BGE-KVIK és a GKRTE évadzáró gasztronómiai versenyén nem versenyzőként, hanem a rendezvény támogatóiként kívánnak közreműködni, abban az esetben - a verseny díjazottai részére felajánlandó díj megnevezésének és értékének megjelölésével - ezen szándékukat a verseny szervezőivel a fentiekben megjelölt postai, vagy e-mail címen közölni szíveskedjenek.

 

A legkiválóbb csapat az „Első Magyar Fehérasztal Lovagrend” vándordíját nyeri el.

A szponzorok által felajánlott értékes díjakat a szakmai zsűri értékelését követően a verseny támogatói adják át a díjazottaknak.

A gasztronómiai hagyományaink megőrzését és a színvonalas magyar vendéglátás előtérbe helyezését célzó országos gasztronómiai versenyen való közreműködését előre is köszönjük!

További információ:
Bárd István
a GKRTE ügyvezető elnöke,
GKRTE Információs Irodája
2100 Gödöllő, Patak tér 7.
Tel.: 06 28/419-231 E-mail:
gkrte@vnet.hu
Honlap:
www.gkrte.hu

További részletek, információk elérhetőek a GKRTE honlapján, ide kattintva