Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége

1077 Budapest, Király u. 93
+36-1-352-9804
info@falusiturizmus.hu

Fejlesztette természetvédelmi szolgálatát a Hortobágyi Nemzeti Park

A beruházásokhoz 311 millió forint vissza nem térítendő európai uniós és hazai támogatást nyertek ela Környezeti és energiahatékonysági operatív program (Kehop) keretében - közölte a park igazgatósága.

Közleményük szerint A területi jelenlét és természetvédelmi őrzés hatékonyságának növelése a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi őrszolgálatának komplex fejlesztésével című projekt keretében három területen - őrszolgálati irodahálózat,  őrszolgálati mobilitás, illetve monitorozó és őrszolgálati eszközpark fejlesztése -  finanszíroztak beruházásokat.

Az irodahálózat fejlesztése keretében felújították a Közép-Tisza-Jászság természetvédelmi tájegység szolnoki tájegység-központját, és elkészült a Bihari-sík természetvédelmi tájegység új irodaháza Berettyóújfaluban.

Az őrszolgálati mobilitás javításához járul hozzá az nyolc pick up és hat könnyű tehergépjármű, amely a projekt keretében került a nemzeti park kezelésébe.

Legelő a Bihari-síkon

A projekt keretében az őrszolgálati feladatellátáshoz szükséges eszközöket - drónokat, kutatóhajókat, optikai berendezéseket - is vásároltak. Ezek hozzájárulnak a terepi megfigyelések és célzott adatgyűjtések hatékonyabbá válásához, az élőhelyek egyre diverzifikáltabb kezeléséhez - írta a Hortobágyi Nemzeti Park.

Forrás: turizmus.com