Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége

1077 Budapest, Király u. 93
+36-1-352-9804
info@falusiturizmus.hu

Falusi vendéglátó képzés

A képzés célja: szakmai felkészítés, kezdő falusi vendéglátók és vidéki szolgáltatóként tanyagazdaságot, farmgazdaságot működtető magánszemélyek, kis- és mikro vállalkozások számára.

A képzés célcsoportja: a falusi vendégfogadók, a falusi turizmus, mint szolgáltatói tevékenység iránt érdeklődők akik most tervezik bekapcsolódásukat a vendégfogadásba, vagy szeretnék ismereteiket elmélyíteni. Ők lehetnek kezdő  falusi vendéglátók, ÚMVP nyertes falusi szállásadók, vidéki szolgáltatók, tanyagazdaságot és farmgazdaságot működtető  magánszemélyek, őstermelők, kis- és mikro vállalkozások vezetői, munkatársai.

A képzés tervezett helyszínei:
Budapest, Szarvas, Győr, Eger, Zalaegerszeg

A képzés várható időtartama: 60 óra 3 x 2 alkalom (egymást követő pénteki és szombati napokon vagy hallgatói igények alapján egymást követő szombati és vasárnapi napokon), 09-17 h között.

A képzés formája: Hétvégi előadások és gyakorlati foglalkozások

A képzés központi koordinálja: 

FATOSZ központi  információs irodája: 1077 Budapest, Király u. 93.

A képzésre a jelentkezési határidő 2015. október 31., a jelentkezés az ITT található jelentkezési lap kitöltésével történik, kérjük e-mailben való megküldését az agroturizmus@t-online.hu e-mail címre.

Bizonyítvány:

A hallgatók az akkreditált  képzés végén tanúsítványt kapnak, amelyet elfogadnak EMVA és LEADER-es pályázati támogatásokat nyertek számára előírt képzettségnek.

Tematika:

I. Gazdálkodási Ismeretek (vállalkozási, adózási, jogi ismeretek)

II. Szabadidős tevékenységek szervezése ( felnőtt és gyermek programok szervezése, csomagajánlatok készítése, örökségturizmus, kulturális turizmus, hagyományőrzés)

III. Környezet kialakítása modul   

(a szálláshely berendezése, szálláshely üzemeltetési engedély, védjegy rendszer, szakosodás)

IV. Vendégház és szolgáltatásainak higiéniai előírásai (vendégház működtetésének higiéniás feltételei, helyi termékek megjelenése a vendégasztalon)

V. Kommunikáció-marketing (vendéggel való kapcsolattartás, konfliktus kezelése, helyi  és térségi közösségépítés, internetes (on-line)  megjelenés, fogyasztóvédelem)

+ 1 Jó gyakorlat bemutatása, mintagazdaságba való ellátogatás

Oktatók: Szakirányú felsőfokú végzettséggel  rendelkező oktatók és  sikeres vállalkozást működtető, gyakorlott falusi vendéglátók.

Hallgatói létszám: Minimum 20 fő

Ezen hallgatói létszám alatt nem indítjuk el az adott helyszínen a képzést, azt újra meghirdetjük.

A képzés költségei[1]: 50.000 Ft + 10.000 Ft regisztrációs díj + 10.000 Ft  vizsgadíj, amelyről  a hallgatók számlát kapnak.

A FATOSZ tagszervezeteinek tagjai kedvezményesen veheti igénybe a képzést: 40.000Ft+ 10.000Ft regisztrációs díj + 10.000Ft vizsgadíj

A díj befizetése: A jelentkezés elfogadásának visszaigazolását  követően, az 1 óra megkezdése előtt a regisztrációs díjat, míg a képzés díját a képzés végéig kell megfizetni (átutalni) a FATOSZ bankszámlájára.

A  képzési díjon felül a hallgatókat terhelő költségek:

-A szállás, utazás és az étkezés költsége

A FATOSZ által biztosított: nyomtatott tananyag, előadások CD-n.

 

Budapest, 2015.09.15.

 

dr. Szalók Csilla

FATOSZ Elnöke

 

[1] A FATOSZ tagszervezeteinek tagjai kedvezményesen veheti igénybe a képzést: 40.000Ft+ 10.000Ft regisztrációs díj + 10.000Ft vizsgadíj