Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége

1077 Budapest, Király u. 93
+36-1-352-9804
info@falusiturizmus.hu

Etyeki Borangoló

Szüreti Borangoló Etyeken

Szüreti hangulat várja az Etyekre érkezőket 2017. szeptember 23-án. Borospincék, családi gazdaságok, műhelyek nyílnak meg a látogatók előtt, ahol a bor- és gasztronómiai kóstolók mellett kulturális- és gyermekprogramokat is kínálnak.

Családias hangulatban, megújult és szépülő környezetben, pincéről pincére fedezhetik fel Budapest szőlőskertjének értékeit ezen a napon.
Izgalmas gasztroélményekkel gazdagodhat, aki Etyekre látogat. A bor, pezsgő, pálinka, must, borecet kóstolásán túl csoki kóstoló, sajtkülönlegességek, sonka, házi sütemények, házi szörpök, mézkóstoló, falusi vendégasztal várja az ínyenceket. Aki a kóstolás mellett mélyebb ismeretekre is vágyik, annak kihagyhatatlan program a „Pohárral a kézben” szőlőtúra és az Etyeki pezsgők kóstolója

etyek.jpg

A gyermekek kipróbálhatják a szőlőpréselést, a trüffelkészítést, s az eredményt mindkét esetben el is fogyaszthatják.
A felnőttek sem maradnak éhesen, néhány finomság a kínálatból: saures zsemlegombóccal, csülkös-körmös pacal, látvány-malacsütés, háziasszony mézes-krémese…
De ha valaki saját maga főzné meg bográcsban ebédjét, s már csak egy présház hiányzik hozzá, arra is lehetőség nyílik!
Kézműves foglalkozások, parasztudvar látogatás, zenés-éneklés színesítik a kisebbek programját.
15 órától szüreti felvonulás indul kisbíróval, traktorokkal, sok-sok zenével és tánccal. A felvonulást élőzenés szüreti mulatság követi.
A fotózás szerelmesei fényképezőgéppel érkezzenek, az elkészült hangulat fotókat a Borangoló fotópályázatára várják!

Bővebb információ:
www.etyekiborangolo.hu, facebook.com/etyekiborangolo