Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége

1077 Budapest, Király u. 93
+36-1-352-9804
info@falusiturizmus.hu

Csillag Erődtől Szőnyig: új tanösvény Komáromban

Új tanösvényt kap Komárom-Esztergom megye. A szőnyi Forró-szigetnél a tanösvény a MOL-csoport önkénteseinek közreműködésével készül most szombaton, október 6-án - közölte csütörtökön az olajtársaság.

A tanösvény elkészültekor két kilométer hosszú lesz és a komáromi Csillag Erődtől a Szőnyi Natura 2000-es sziget területéig terjed majd, 5 hektáros területet érintve. Az új tanösvény a komáromi és szőnyi lakosoknak, valamint a közvetlen közelében lévő óvodának és bölcsödének is remek lehetőséget kínál aktív programokhoz, valamint a jövőben a gyalogos- és kerékpáros turizmus fellendítését is segítheti.

A terület kialakítása a Szőnyi Kulturális Egyesület bevonásával, helyi szakértőkkel egyezteve, az érintett területen őshonos állatok életmódját figyelembe vevő időpontokban történik. A nyomvonalak tisztítása és a szemét összegyűjtése után hidakat, átjárókat telepítenek a MOL önkéntesei, valamint jelzőoszlopokat és információs táblákat helyeznek ki, melyhez a helyi önkormányzat anyagilag is hozzájárult.

A dolgozók önkéntességi ötletei közül közel 50-et valósítanak meg idén a MOL-csoport munkatársai. Az ötletpályázat sikerességét bizonyítja, hogy Magyarország mellett 11 ország összesen 1500 dolgozója kapcsolódott be a programba, hogy segítéget nyújtson helyi közösségeknek és nonprofit szervezeteknek. A program indulása óta összesen eddig több mint százezer euróval járult hozzá az élhetőbb közösségekért, terekért.

Forrás: turizmusonline.hu