Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége

1077 Budapest, Király u. 93
+36-1-352-9804
info@falusiturizmus.hu

Az Én Vendégszobám alkalmazás

Bizonyára mindenki értesült róla, hogy január 1-től kötelező lesz az adatszolgáltatás az NTAK felé.

2019. november 25-én megrendezésre került „Az Én Vendégszobám” alkalmazást bemutató rendezvény. Négy gyakorlati képzésen volt lehetőség információkat megkapni az alkalmazásról, továbbá érdekes előadásokon lehetett részt venni.

Összeszedtük a főbb pontokat, fontosabb információkat, amelyek szükségesek lesznek az elkövetkezendő időszakban:

1. lépés: november 30-ig

Bizonyára sokan kaptak felszólítást a jegyzőtől, miszerint igazolni kell, hogy rendelkeznek a szükséges szoftverrel. A legfeljebb 8 szobás és 16 férőhelyes szálláshelyeknek INGYENESEN biztosítja a Magyar Turisztikai Ügynökség az „Az Én Vendégszobám” alkalmazást. Azonban ezt szükséges igazolni, hogy ezt az alkalmazást fogják használni.

Ezt az igazolást a www.igazolas.azenvendegszobam.hu/ weboldalon tudják megszerezni és ezt szükséges odaadni a jegyzőnek. (Amennyiben nem volt ilyen jellegű megkeresés, nem kell ezzel foglalkoznia. ) 

A regisztráció és igazolás igénylése gombra kell rákattintani és ezt az igazolást szükséges bevinni a jegyzőhöz. 

Amennyiben ez nem lenne elegendő, forduljanak hozzánk további segítségért.

2. lépés: december 1. és 31. között regisztrálás a magánszálláshelyeknek

Ügyfélkapu azonosító és adószám szükséges a regisztrációhoz az www.ntak.hu oldalon. Ennek a lépéseit a Felhasználói Kézikönyvben találják, melyet a www.info.ntak.hu oldalon a ’Segédletek’ menüpontnál tudnak letölteni.

 A regisztráció során ki kell választani, hogy gazdasági társaság, egyéni vállalkozó, adószámos magánszemély vagy egyéb szervezet a működési forma. Egyéb szervezet esetében egyeztetés szükséges az NTAK munkatársaival. 

Amennyiben a vendégház csak szezonálisan üzemel, lehetőség van megadni időszakokat, hogy a szálláshely egész évben vagy csak időszakosan van nyitva. 

Ha csak időszakosan tart nyitva, akkor meg kell adni az időintervallumot, hogy mikor nyit és mikor zár a vendégház. 

Az egyéb nyújtott szolgáltatásokat, mint vendéglátás, gyógyászat, rendezvény szolgáltatás, sport, egyéb kiegészítő szolgáltatás, szintén szükséges megadni.

A regisztráció végén van lehetőség megadni, hogy milyen szálláshely-kezelő szoftvert szeretnének alkalmazni. Itt tudják igényelni az INGYENES "Az Én Vendégszobám" alkalmazást is. A regisztrációt követően pedig azenvendegszobam.hu oldalon érhető el az alkalmazás.

További információt az ingyenes szoftverről az info.azenvendegszobam.hu olvashatnak.

 

3. lépés: január 1-től

Minden nap szükséges adatot szolgáltatni az alkalmazáson keresztül, melyet meg lehet tenni számítógépen, tableten vagy akár okostelefonon is, mivel böngészőből elérhető az alkalmazás (azenvendegszobam.hu). 
 
Fel tudnak vinni foglalásokat előre, ekkor még nem szükséges a vendég adatait és az árat megadni. De a vendég megérkezésének napján az alábbi adatokat kötelező megadni:
  • Vendég teljes neve 
  • Születési ideje, helye  
  • Vendég neme 
  • Állampolgársága 
  • Irányítószáma
A zárást naponta el kell végezni, ennek két módja lesz:
- manuális: maguk zárják le a napot, ez mindaddig nem lehetséges, amíg például bejelölt foglalás van aznapra, de a vendég adatai nincsenek megadva. Ha későn este érkezik a vendég, reggel lehetőség van bejelentkeztetni őket, megadni az adataikat és utána lezárni az előző napot
- automatikus: ennek kialakítása még folyamatban van, itt be lehet állítani, hogy a rendszer automatikusan lezárja a napot. Amennyiben a vendégfogadó elutazik 2 hétre és nincsenek vendégei, akkor a rendszer ezt lezárja.

Egyszerűsített működés: akiknek legfeljebb 3 szobájuk van, nekik egy még egyszerűbb alkalmazás lesz elérhető, ezt várhatóan januárra elkészítik.

Kérjük Önöket, hogy tanulmányozzák át a rendelkezésre álló segédleteket, illetve ha ezt követően bármilyen kérdés felmerül, keressen Bennünket bizalommal!