Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége

1077 Budapest, Király u. 93
+36-1-352-9804
info@falusiturizmus.hu

Veszprém megye

Veszprém megye

Falusi Turizmus Veszprém Megyei Egyesülete
Cím: 8485 Dabrony, Kisfaludy utca 26.
Mobil: 30/473-9582
E-mail: hazine@amiga.hu
Honlap: www.falusiturizmusvp.hu


Szeretettel köszöntjük a Kedves Látogatót!

Helyezkedjenek el kényelmesen, egy érdekes utazásra hívjuk Önöket Veszprém megyébe!

Megyénk legismertebb turisztikai vonzereje a Balaton, mely Közép-Európa legnagyobb édesvízű tava. Selymes vízű, homokos partú tó, a vízi sportokat kedvelők, a horgászok, pihenésre vágyó családok álma.
A Balatont elhagyva északi irányba -a Balaton-felvidéken át- a Bakony tájegységhez érkezünk, ahol bükk, tölgy és gyertyános vadregényes erdők népes vadállományában, védett virágaiban, a régen betyárok lakta rejtélyes barlangokban és csörgedező patakokban gyönyörködhetük.
A tájegység egész évben jó színhelye az aktív turizmusnak. Akár "egészségturizmusról" is beszélhetünk, hisz a még érintetlen terület levegője jó hatással van a légzőszervi betegségben szenvedőknek.

A természet-alkotta csodákhoz az ember is hozzátette alkotásait/ várakat, kastélyokat, templomokat, múzeumokat, népművészeti alkotóhelyeket/.A turizmus számára kialakította a kerékpárutakat, tanösvényeket, lovasbázisokat, a gyalogostúra javaslatokat, horgász- és vadásztanyákat.
A megye érdekessége még, hogy egyedül ezen a vidéken négy történelmi borvidék van: Balatonfüred-Csopaki, a Badacsonyi, a Balaton-melléki és a Somlói. E szerencsés adottságot kihasználva borutakon vehetnek részt az érdeklődők.

Egyesületünkről röviden: l994. óta müködik, 2oo9. május végéig 54 tagot tart nyilván. Ebben az évben történt a tisztújítás, a leköszönő vezetőség helyére fiatal tisztségviselők kerültek.

A megyébe látogató turistáknak meghitt, családias hangulatú falusi szálláshelyeket ajánlunk.
Tagjaink sokszínű szolgáltatást kínálnak: házias ételeket/ a portájukon termelt és előállított alapanyagokból/, falusi vendégasztalt, biogazdaság termékeit, borkóstolókat, kézművességet, vegetáriánus és reform ételek elkészítését, de akár wellness lehetőségeket is.
Az ajánlott programokon kívül élménygazdagságot nyújtanak tagjaink a szívélyes vendéglátás során. Eligazítják a vendégeket, hogy mit, merre, hogyan érhetnek el.
Az állatokhoz nem szokott városi gyermekek és felnőttek szívesen ismerkednek a gazdasági udvar lakóival. Évek múlva is emlékeznek a tojás begyűjtésére, a kiscsirkék kelésére, a zöldborsó fejtésre, a töklámpa készítésre, a házőrző kutyusok játékosságára, a bárányok simogatására, az első lovaglásra.
Közkedvelt időtöltés a közös grillezés és a bográcsban főzés kint a szabadban. Az étel készítése közbeni poharazgatás, beszélgetés jó alkalom az emberi kapcsolatok kiépítésére. Az ízletes vacsora utáni beszélgetések gyakran az éjszakába nyúlnak. A városban élő vendég ilyenkor rácsodálkozik a csillagos égboltra. E csodában otthon nincs része, hisz a mesterséges fények megfosztják a látványtól.
Különleges élményt nyújt még a madárles, melynek során a madarak életmódjának / párválasztás, fészekrakás, költés, a fiókák felnevelése és szárnyára engedése/ megfigyelése zajlik. Szíve-lelket melengető élmény a madarak hajnali "hangversenye", amelyért érdemes korán kelni.
Az emberek nagy része ki van éhezve a jó szóra. Természetesen a jó kapcsolat kiépítése rengeteg időt, odaadó figyelmet kíván a vendéglátó részéről, amiért a vendég visszatéréssel, a szállásadó másoknak való ajánlásával honorál.
A természet kínálta élményeket csak lelassult élettempóban lehet megtapasztalni. A természetközeli falusi turizmus ily módon tud szívet, lelket melengető, teljes szellemi és fizikai kikapcsolódást nyújtani!

Kérjük, éljenek a lehetőséggel!
Látogassanak el hozzánk, szívesen látjuk Önöket!