Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége

1077 Budapest, Király u. 93
+36-1-352-9804
info@falusiturizmus.hu

Pest megye

Pest megye

FALUTOUR Egyesület
Cím: 2230 Gyömrő, Apafi u. 22.
Tel./Fax: 29/330-163 Mobil: 20/975-8108
E-mail: terezia.gyomro@freemail.hu
Honlap: www.falutourpm.hu

 

„Vannak helyek, amelyeknek már a puszta említése
vándorkedvvel tölti el szívünket." /Andersen/

Tárt kapukkal, élmény dús programokkal szívesen látják, szeretettel várják PEST MEGYE településein működő vendégfogadók, a falusi élet és a vidéki üdülés iránt érdeklődőket.
Szívet és lelket gyönyörködtető élményt nyújtanak a hagyományőrző rendezvények, színes programok, gasztronómiai bemutatók.

Pest Megye Magyarország igazgyöngyből készült gyöngysora, hiszen az idelátogató rácsodálkozhat páratlan szépségű tájakra. Pest Megye kivételes természeti adottságokkal rendelkezik, hiszen itt látható hegyvidék, folyó, patakok, tavak, termálfürdők, alföld és tanyavilág.

Felejthetetlen élményt nyújtanak megyénkben látogatható várak, kastélyok, műemlékek, emlékhelyek, múzeumok, skanzen, valamint a borospincék

Szép számmal élnek a megyében képzőművészek, népművészek és kézművesek. Az idelátogató vendégek bepillantást nyerhetnek a műtermekbe, kézműves műhelyekbe, megismerkedhetnek alkotásokkal, ősi mesterségekkel.

Külön világ a tanyavilág, ahol a vendégek megismerkedhetnek az itt élő emberek mindennapi életével, így a földműveléssel, állattartással. A vakáció ideje alatt a tanyán termelt zöldségekből, a helyben nevelt állatok húsából és a frissen fejt tejből készült ételekkel táplálkozhatnak. Természetesen az ételek készítését is meg lehet tanulni a háziasszonyoktól, sőt a mezőgazdasági munkákba, állatok etetésébe is be lehet segíteni. Itt a tanyavilágban harapni lehet a levegőt, egészségesen el lehet fáradni és különleges élményt jelent tücsök ciripelésre elaludni, és madár csicsergésre ébredni.

Kérem ismerjék meg Pest Megye természeti , kulturális és népi értékeit. Látogassanak el gyönyörű településeinkre, ahol vendégszerető házigazdák fogadják Önöket.

Juhász Józsefné
Elnök