Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége

1077 Budapest, Király u. 93
+36-1-352-9804
info@falusiturizmus.hu

Győr-Moson-Sopron megye

Győr-Moson-Sopron megye

Győr-Moson-Sopron Megyei Falusi Turizmus Egyesület
Székhely: 9021 Győr, Arany János u. 28-32.
Levelezési cím: 9022 Győr, Batthyány tér 7.

Mobil: (70/418-58-95) (70/418-59-50)
E-mail:  info@pannonland.hu; pannontourism@gmail.com
Honlap: http://www.pannonland.hu/Invitálás

A Győr-Moson-Sopron Megyei Falusi Turizmus Egyesület nevében szeretettel köszöntöm Önt. Jöjjön, látogasson el hozzánk. Vigye el emlékbe magával szép tájaink, kanyargó folyóink, tiszta vízű tavaink és kedves kis falvaink jó hírét, mesélje el barátainak és ismerőseinek, hogy milyen jól érezte magát nálunk.

A Kisalföld, Fertőmente, Rábaköz, Bakonyalja, Szigetköz, Sokorói dombság vendégváró települései Önre, Önökre várnak, hogy ki-ki kedve szerint élvezhesse a falusi turizmus nyújtotta örömöket, a tiszta, barátságos portákat és házigazdáik vendégszeretetét, a természet közelségét, a falvaink nyugalmát.
Millió látnivaló és programmal kecsegtetjük. Az UNESCO világörökségi listáján egyaránt megtalálható a több mint ezeréves pannonhalmi bencés Apátság, valamint a Fertő-tó környéke, mellyel elismerték az utóbbi kultúrtájon található települések, kulturális és természeti értékek különleges egyetemes értékét.
Öreg és fiatal egyformán jól érezheti magát nálunk. Megismerkedhet meséinkkel, mondáinkkal, érdekes történeteinkkel, táncainkkal és népdalainkkal, hála az itt élő művészeknek és a hagyományőrző csoportoknak. Olyan néprajzosoknak, földrajztudósoknak és író-tanároknak köszönhetően sikerült átmenteni az utókornak mindezt, mint Barsi Ernő, Göcsei Imre, Pájer Imre, Timaffy László vagy Tőke Péter, a néptáncosok közül Töreki Imre vagy Szalóki Géza.
Vendégváró házigazdáink elmondják, hogy mit érdemes a környéken bebarangolni, hol érdemes horgászni, kerékpározni vagy éppen lovagolni. Tudják, hogy hol vannak a környéken jó strandok, uszodák és gyógyfürdők, vagy éppen mit adnak este a közeli nagyváros színházában vagy hangversenytermeiben. A világhírű Győri Balett, az igazi különlegességnek számító fertőrákosi kőfejtőben működő színház, Fertődön Joseph Haydn, Sopronban Liszt Ferenc kultusza nem csak a városokba, de a falvakba látogató turisták számára is gazdag programokat kínál. A falusi ünnepek, a húsvétolás, a szüret, de még a májusfa-állítás és a lakodalom is élmény minden más vidékről idelátogatónak.
Vannak állatsimogatóink, gyermekbarát, sok-sok játékkal felszerelt vendégházaink. Esténként kerti partin készül a bográcsban a halászlé vagy a gulyás, faszenes rostélyon a grillezett húsétel. Mindehhez finom borainkból kortyolgathat, a Pannonhalma-Sokoróalja és a Soproni borvidékeink jó híre messze földre eljutott már. A csendes pihenéstől a Volt Fesztivál hangzavaráig, a nyugalomtól a nyüzsgésig mindenki megtalálja, amire vágyik. Ez a kis füzet csak ízelítő mindabból a gazdagságból, amely az országnak e nyugati csücskében megtalálható.
Legyen a vendégünk!

Dr. Fekete Mátyás
Győr-Moson-Sopron Megyei Falusi Turizmus Egyesület
elnöke