Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége

1077 Budapest, Király u. 93
+36-1-352-9804
info@falusiturizmus.hu

Fejér megye

Fejér megye

Egyesület Fejér Megye Falusi Turizmusáért
Cím: 8095 Pákozd, Budai út 134.
Tel./Fax: 22/458-722; Tel.: (36) 22/732-002;
Mobil: 20/558-1245; 30/ 527 14 73

E-mail: falusiturizmus.pakozd@index.hu
Honlap:www.fmfalusi.hupont.hu/

Látogasson el Fejér megyébe!

Változatos tájak – termékeny mezők, szelíden emelkedő hegyek, vadban gazdag erdők, fürdésre, vízi sportra alkalmas tavak, vízi túrára csábító folyó, gazdag történelmi múlt, pezsgő gazdasági élet. Mindez együtt Fejér megye, amely a Dunántúl „kapujában”, az ország középső részén található. A Velencei-tó, a vadregényes Vértes és a Bakonyalja, a romantikus Gaja-völgye, a szelíd móri lankák, az etyeki borvidék, a Duna-part szépsége, a Mezőföld, a magyar állam alapításával egyidős megyeszékhely, Székesfehérvár barokk palotái, belvárosának a középkort idéző, zegzúgos, ódon utcái, a régmúlt emlékeit őrző gorsiumi régészeti park, s a többi látnivaló évente a turisták százezrei számára teszik vonzóvá a régiót.

A népi építészet, a zenei, irodalmi emlékek mellett egyre jobban szépülnek a települések, üdülők, panziók és éttermek épülnek. A kisebb települések is tudnak szolgálni szép, vonzó helyekkel a kirándulásokhoz, pihenéshez azok számára, akik nem kimondottan víz mellett vagy Székesfehérváron kívánják eltölteni az itt töltött napokat, heteket.

A megyében egyre több család vállalkozik arra, hogy bekapcsolódjon a falusi turizmusba. Házaikban – melyek a falusi turizmus előírásai szerint vannak berendezve és minősítve – szívesen fogadják a falusi környezetet kedvelő hazai és külföldi családokat. Szolgáltatásaik között szerepel a magyaros ételek és italok felszolgálása, kirándulások a közeli erdőkbe, lovaglás és vadászat.