Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége

1077 Budapest, Király u. 93
+36-1-352-9804
info@falusiturizmus.hu

Baranya megye

Baranya megye

Baranya Megyei Falusi Turizmus Közhasznú Szövetség
Cím: 7625 Pécs, Vince u. 92.
Mobil: 72/782-687, 30/853-1505
E-mail: info@baranyavidek.hu
Honlap: www.baranyavidek.hu

 
Baranya megye falusi turizmus kínálata

Magyarország legdélibb megyéje, Baranya szubmediterrán hangulatával, változatos tájaival, a Mecsek tiszta levegőjű, kiterjedt erdőségeivel, természeti csodáival, szelíd dombvidékeivel és hírneves borvidékeivel várja érdeklődő látogatóit. A vendégfogadásra felkészült falvak meghittsége és vidékies nyugalma mellett a kedves vendég felidézhet történelmi korokat, várainkat, városainkat bejárva, élvezheti a gyógyító vizek kedvező hatásait és meglátogathatja a világörökség részévé vált Pécs műemlékeit is. A települések közelében a féltve óvott természet „szentélyeibe” nyújtanak betekintést a Duna-Dráva Nemzeti Park területei.

A falvakat járva, a vendégfogadókkal beszélgetve megismerhetik a falusi életmód meghatározó részét adó mezőgazdasági munkákat. Kipróbálhatják, ha kedvük tartja a szüret, a gyümölcsszedés, vagy éppen az állatgondozás fogásait, megkóstolhatják – a termékeire büszke házigazda kalauzolásával – a helyi specialitásokat: borokat, gyümölcsszörpöket, aszalt gyümölcsöket, friss zöldségeket, vagy éppen disznótoros ételeket. A terített asztal örömei után mindig jut egy kis kóstoló az üdülés végén az útikosárba is.

A körbenézésre, a hagyományokkal való ismerkedésre ösztönöznek a falvak kézműves mesterei is. Rácsodálkozni munkájukra, mustrálgatni míves termékeiket, vagy elmerülni egy kirakodóvásár forgatagában, igazán tartalmas időtöltést jelent.

Hívjuk, várjuk kedves vendégeinket, Baranya hagyományaikat őrző falvaiba, barátságos vendégfogadóinkhoz, ahol az üdülés több, mint egy pihenés. Javasoljuk, hogy keresse a minőséget a falusi üdülésnél is, a megye 7 tájegységén lévő 43 településén 190 vendégfogadó hely várja a látogatókat!

Baranya és a Dél-Dunántúl Régió vidéki turizmus kínálatából kaphatnak egy kis ízelítőt az érdeklődők a – 2003 óta minden év szeptemberében Pécsett megrendezésre kerülő - „Falusi Turizmus Utcafesztivál”-on, ahol Baranya, Somogy és Tolna megye falusi turizmus szervezetei információkkal, a falusi vendégfogadók tájjellegű ételkínálataikkal, szolgáltatásaikkal, a házigazdák borkóstolókkal, a kézművesek bemutatókkal, a hagyományőrző kórusok és tánccsoportok előadásaikkal várják a látogatókat!