Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége

1077 Budapest, Király u. 93
+36-1-352-9804
info@falusiturizmus.hu

Badacsony, a Gasztrohegy

2018 November 29 | Hírek

A Badacsony mindig is tányér alakú volt, állítják a helyiek, és ezt most már az izgalmas ételkínálat is bizonyítja. Erről szól a Gasztrohegy koncepció, amely új korszakot nyit Badacsony életében.

Részletek

Rejtőzködve bújik meg a Kis-Balaton picinyke szigete

1970 Január 01 | Hírek

Balatonmagyaród nevét hallva az embernek nem a Balaton legkedveltebb üdülőhelye jut az eszébe, ugyanakkor a falu és környezete természeti ritkaságnak számít. A település területének jelentős hányada a Balaton-felvidéki Nemzeti Park védettsége alatt áll, és közigazgatási területén található a Kányavári-sziget, mely jelentős idegenforgalmi látványosságnak számít.

Részletek

Az ősz a gasztronómia jegyében telik Siófokon

1970 Január 01 | Hírek

Siófok idén ünnepli 50 éves jubileumát, így nem meglepő, hogy a város egész évben remek programokat szolgáltat az idelátogatók és a helyi lakosok számára egyaránt. November 16-18-ig ismét a városba csábít a siófoki Libadalom!

Részletek

Korszerűsítik a turisztikai infrastruktúrát

1970 Január 01 | Hírek

Jász-Nagykun-Szolnok megyei város polgármesterének tájékoztatása alapján Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében nyert csaknem nyolcszázmillió forintból fejlesztenek Abádszalókon.

Részletek

Pályázattal támogatják az ökoparkok korszerűsítését!

2018 Október 05 | Hírek

Az évtized végéig mintegy 60 milliárd forintot fordítanak a nemzeti parkok és az ökoturizmus fejlesztésére, valamint a magyarországi természetvédelmi helyek bemutatásának javítására – jelentette ki tegnap Rácz András, az Agrárminisztérium környezetügyért felelős államtitkára.

Részletek

Megalakult az ország 12. natúrparkja

1970 Január 01 | Hírek

Megalakult a Kapos-hegyháti Natúrpark. A névhasználati jogot igazoló oklevelet a napokban adták át a Tolna megyei Lengyelen. A tizennégy Tolna és Baranya megyei település összefogásával létrejött natúrpark oklevelét Fóris Dóra, a Kapos-hegyháti Natúrpark Egyesület elnökségi tagja vette át. A kapos-hegyháti szervezet partnere többek között a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatósága és a Gyulaj Zrt.

Részletek

Mondj egy jó helyet, találj egy még jobbat!

1970 Január 01 | Hírek

Megújult kampányarculattal, friss üzenetrendszerrel és egy teljesen új digitális platformmal indította el a Magyar Turisztikai Ügynökség az idei őszi, belföldi forgalomélénkítő kampányát. A céljuk a hazai utazóközönség bevonásával inspirációt adni a belföldi utazásokhoz, a négyévszakos Magyarország felfedezéséhez, ismert és kevésbé ismert tájak, hazai úticélok bebarangolásához, új élmények kereséséhez.

Részletek

Iskolakert-program indul el Nógrád megyében

2018 Augusztus 29 | Hírek

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Váci Egyházmegyei Karitász az Iskolakertekért Alapítvány közreműködésével 2018 augusztus 21-től iskolakert-programot hirdet meg „Földforgatók” névvel a Nógrád megyei általános iskolák részére.

Részletek

Kiderültek a legvirágosabb úti célok

2018 Augusztus 29 | Hírek

Lezárult a „Legvirágosabb Úti Cél” játék szavazása, ahol a Virágos Magyarország környezetszépítő versenyen induló települések mérettették meg magukat a nagyközönség előtt. Az egyre népszerűbb versenyen idén immár 177 település és kerület vett részt, amelyekre összesen 63 138 szavazatot adott le a közönség a Facebookon.

Részletek

Máris itt van 2018 első bora

2018 Augusztus 29 | Hírek

A korai szüret nyomán idén is a pécsi Lisicza Borház Primőr Roséja lett a szezon első kereskedelmi forgalomba kerülő bora Magyarországon.

Részletek

Kis esti korzó

2018 Augusztus 29 | Hírek

Különleges városnéző sétára invitál szeptember 7-én az Explore Debrecen turisztikai szolgáltató. A programon Erdei Nóra debreceni idegenvezető kalauzolja majd az érdeklődőket, akik egy kellemes kora esti séta keretében megismerhetik Debrecen történetét, szellemi, kulturális és épített örökségét.

Részletek

Ezért lesz jó a tiszai túra

2018 Augusztus 28 | Hírek

A már hagyományosnak mondható nagytakarítás idén Szatmárcseke és Tiszamogyorós között került megrendezésre, és mind nevezőszámban, mind pedig eredményében rekordot döntött. A 74 kilométeres tisztítótúra során 10 tonna hulladékot gyűjtöttek össze a lelkes önkéntesek és a benevezett csapatok.

Részletek

Online pénztárgép 8 pontja

2018 Augusztus 28 | Hírek

Az utóbbi hetekben végzett fővárosi és balatoni ellenőrzéseken tapasztaltak nyomán nyolc pontban összegyűjtöttük azokat a legfontosabb tudnivalókat, amelyek ismerete segíti az online pénztárgépet használókat, hogy betartsák a vonatkozó szabályokat. A plusz egy tudnivaló pedig a mulasztás következményeire hívja fel a figyelmet - írja a nav.gov.hu.

Részletek

Óriási fejlesztés indult el Tiszafüreden

2018 Augusztus 06 | Hírek

Hosszú előkészítő munka után több mint kétmilliárd forint területfejlesztési forrást fordíthatnak Tiszafüred fejlesztésére. Ennyi forrással még soha nem rendelkezett a városba.

Részletek

Felújítják a Makovecz-kilátót

2018 Augusztus 06 | Hírek

Társadalmi munkával segítik a budapesti Kis-Hárs-hegyen álló Makovecz Imre-kilátó felújítását a műszaki egyetemisták. A Makovecz Imre Alapítvány és a Pilisi Parkerdő Zrt. között született megállapodás alapján a Budapesti Műszaki Egyetem nyári gyakorlaton lévő építészhallgatói jelentős részt vállalnak a fából épített kilátó teljeskörű, augusztus közepéig tartó felújításából.

Részletek

Munkácsy-trilógia fényjátékkal

2018 Augusztus 06 | Hírek

A tetőszerkezet felújítása miatt átmenetileg nem volt látogatható a debreceni Déri Múzeum Munkácsy Terme. Július 18-tól azonban ismét várják a látogatókat, ráadásul újraindulnak a fényjátékok is.

Részletek

Enyhén emelkedhet a kalászos vetőmagok ára

2018 Augusztus 06 | Hírek

Nettó 96 ezer forintos tájékoztató árat tett közzé a tagságtól begyűjtött adatok feldolgozása után a Vetőmag Szövetség Szakmaközi Szervezet és Terméktanács. Az idei előrejelzés a végfelhasználói árak enyhe emelkedésével számol.

Részletek

Attrakciókkal telik meg Sümeg püspöki palotája

2018 Július 09 | Hírek

A sümegi püspöki palota felújítási munkái a jövő nyárra fejeződnek be. A beruházás keretében kiállító- és külső tereket újítanak fel, valamint rendezvények befogadására is alkalmassá teszik a kastélyt.

Részletek

A szőregi rózsatő is hungarikum lehet

2018 Július 09 | Hírek

Kezdeményezték a szőregi rózsatő hungarikummá nyilvánítását. A bejelentés azon a sajtótájékoztatón hangzott el, amelyet a Szőregi Rózsaszemzés Napja alkalmából tartottak.

Részletek

A csipke mint turisztikai attrakció

2018 Július 09 | Hírek

A július 2–7. közötti 30. Csipkehét – melynek idén Kazincbarcika adott otthont – fókuszában a Kárpát-medence csipkekultúráját bemutató kiállítás állt.

Részletek

Turisztikai komplexumot adtak át Érpatakon

2018 Július 06 | Hírek

A hét egységből álló cottage-ban a kóstolóház mellett kisebb és nagyobb rendezvényeket megtartására alkalmas fogadó, kápolna, négy faház és egy apartman, a pálinkafőzést bemutató terem, egy száztíz fás meggyliget, valamint egy mesterséges tó kapott helyet.

 

 

Részletek

Régészeti örökségi tanösvényt avatnak

2018 Július 06 | Hírek

Régészeti örökségi tanösvényt avatnak szombaton a hagyományos Kelta ünnepen a Soproni-hegységben található Várhelyen - a tanösvény tartalmi megvalósítója, az Archaeolingua Alapítvány tájékoztatása szerint.

Részletek

Turisztikai fejlesztések Pásztón

2018 Július 06 | Hírek

Megújul a középkori malom, mellette közösségi teret alakítanak ki szabadtéri színpaddal, mozival, fogadóépülettel. Felújítják Rajeczky Benjamin ciszterci szerzetes lakóházát, szomszédjában kávézó nyílik, a Pásztói Múzeum pedig interaktív bemutatási formákkal gazdagodik.

Részletek

734 milliós fejlesztés Őriszentpéteren

2018 Július 06 | Hírek

Az Őrségi Nemzeti Park fogadóépületének és a látogatóközpontjának építése 2017-ben kezdődött meg, mindkét épületben közösségi- és kiállítóterek létesültek, amelyek lehetővé teszik például azt is, hogy ne csupán látogatókat fogadjanak, de akár Natura 2000 szemináriumokat is tartsanak. A több mint 734 millió forint értékű fejlesztés elsősorban az Őrség és a hozzá tartozó Natura 2000-es területek étékeinek bemutatását szolgálja.

Részletek

A hagyományteremtő aktivitások ösztönzésére lehet pályázni

2018 Július 06 | Hírek

Megjelent az Egy Jobb Életért Egyesület felhívása az Innovatív közösségi, térségi programok megvalósítása, programsorozatok és együttműködésen alapuló rendezvények támogatása pályázat, a térség néprajzi értékeinek összegyűjtése, kiadványban való megjelentetése érdekében (VP6-19.2.1.-27-7-17).

Részletek

Miért ragaszkodunk ennyire a gönci barackhoz?

2018 Június 25 | Hírek

Klassz helyen tartották tájékoztatójukat a hetedik Gönci Barack Vigasság szervezői. Vegyük ezt szó szerint, ugyanis június 22-én, pénteken az Andrássy úton, a Klassz étteremben tájékoztatták az újságírókat a június 6-7-én, már hagyományosan megrendezendő Gönci Barack Vigasságról. A hallottak alapján érdemes az abaúji térségbe látogatni és bepillantani az eredetvédett gönci kajszibarack ünnepére, tenni egy sétát a híres, sziklára épített Boldogkői várba, belekortyolni az eredeti gönci barackpálinkába és beszívni a friss, vidéki levegőt.

Részletek

425 ágazati baleset történt

2018 Július 06 | Hírek

2017 első háromnegyed évében 425, három munkanapot meghaladó munkaképtelenséggel járó munkabaleset történt a szálláshely-szolgáltatás, vendéglátás ágazatban - hívta fel a figyelmet a Vimosz, Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetsége, ezért partnereivel munkavédelmi tájékoztató kézikönyveket készített az ágazatban dolgozó munkaadók, munkavállalók és munkavédelmi képviselők számára.

Részletek

Milliárdos fejlesztés Hajdúszoboszlón

2018 Június 25 | Hírek

Saját és európai uniós forrásból csaknem kétmilliárd forint értékű beruházás valósul meg az idén Hajdúszoboszlón – közölte Sóvágó László polgármester.

Részletek

Jól haladnak a fejlesztések Sopronban

2018 Június 25 | Hírek

Jó ütemben halad a Modern városok program soproni programelemeinek megvalósítása, a lokális fejlesztések végrehajtására szánt ötvenmilliárd forint állami forrás mintegy felét már lehívta a város.

Részletek

Megszépül a tatai Esterházy-kastély

2018 Június 25 | Hírek

A kastély főépületén, és az annak közelében található Kiskastély déli szárnyán, illetve a több mint 16 ezer négyzetméteres kastélyparkban végeznek felújítási és kertrendezési munkálatokat.

Részletek

Új rendszerben kell számlaadatokat küldeni a NAV-nak

2018 Június 25 | Hírek

2018 július elsejétől éles üzemben fogadja a vállalkozások számláinak adatait az Online Számla rendszer. A korábbi adatszolgáltatástól eltérően a legalább 100 ezer forint áfatartalmú számlák adatainak kell beérkezniük a NAV-hoz egy olyan felületen keresztül, amely egyebek mellett ingyenes számlázó programmal is segíti a vállalkozásokat.

Részletek

Így adózunk jövőre

2018 Június 25 | Hírek

Egyszerűsítés. Ezt igyekszik üzenni a gazdasági élet szereplőinek a kormány a kedden beterjesztett 2019-es adócsomaggal. Lesznek ugyan érdekes és váratlan adócsökkentések és emelések, de ezek nem nagy horderejűek, illetve már korábban ismert elemei voltak az adórendszernek. A hangsúly ezúttal valóban az egyszerűsítésen van, mind az adminisztráció, mind pedig az adók száma tekintetében. Bemutatjuk és értékeljük a jövő évi adóterveket. 

Részletek

Fertő tó partjának harmincmilliárd forintos fejlesztése

2018 Június 21 | Hírek

A terület-előkészítési munkálatokkal az idei év utolsó negyedévében indul a Fertő tó magyarországi  partjának harmincmilliárd forintos turisztikai fejlesztése a Modern városok program keretében, ami az előzetes tervek szerint 2020-2021-re készül el két ütemben - mondta Kárpáti Béla, a Sopron-Fertő Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. vezérigazgatója sajtótájékoztatón Sopronban.

 

 

 

 

Részletek